Gjennom en årrekke har Terråk Skole arrangert elgjakt hvor elever fra 5.-10. klasse får mulighet til å delta på en alternativ skoledag. Opplegget er ett samarbeid mellom Plahtes eiendommer, Bindal Kommune og Terråk Skole.

En uke på jakt.

I uke 42 var jeg med Terråk Skole på elgjakt på Plahtes eiendommer i Åbygda. Det ble dessverre sett lite elg i forhold til tidligere år, noe som gjenspeiler sesongen så langt i kommunen. Likevel ble det felt tre dyr på tirsdagen da 6.klasse var ute i felten. 

Selv hadde jeg flere situasjoner med elg på kloss hold, men de fleste var for gamle og andre hadde for stor fart. 

En alternativ skoledag

Tilbudet om å få delta på elgjakt slik Terråk skole er unikt og er et av entrepenørtiltakene ved skolen. Dette er for mange det første møte med jakt og å lære hele prosessen fra planleggingen av jakta, gjennomføring i felten, slakting og bearbeiding av kjøtt og til slutt lage fantastisk mat av det edle viltkjøttet. Kjøttet går nemlig til skolen og benyttes blant annet av elever i 6. og 9.klasse gjennom faget “mat og helse”.

Læringsutbyttet er også mye mer en bare jakterfaring og prosessen med å foredle kjøttet. Man kan knytte forvaltning opp mot samfunnsfag, etikk og moral opp mot KRLE og fysisk aktivitet opp mot kroppsøving for å nevne noe. 

Dette tilbudet eksisterte også når vi gikk på Terråk skole så vi vet av erfaring at dette er en uke elevene ser frem til. Det er læreren Hans Otto Helstad som er pådriver for prosjektet som vi håper kan fortsette i evig tid. For dette er en kjempefin måte å rekruttere fremtidige jegere og gi de et innblikk i jaktverdenen.

Vi skulle ha kalv men i slik tempo velger jeg å ikke skyte. Sammen med meg har jeg to gutter på ungdomsskolen og etter situasjonen drøfter vi hendelsen og hvorfor jeg valgte å ikke skyte.

I 2015 var NRK med på skolejakta og lagde en reportasje om opplegget.

Se her: https://www.nrk.no/video/elgjakt-paa-timeplanen_240127


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar plassholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

nb_NONorsk bokmål