Endelig er det nye GoPro kameraet her og vi har fått testet det under røffe forhold i elgjakta.

– Og ja, vi er fornøyd!

GoPro Hero 11

+

  • Like brukervennlig som før
  • 10-bit fargedybde
  • Genial selfieskjerm
  • Større bildebrikke
  • Enduro-batteri som standard

-

  • Større og tyngre
  • Dyrt ekstrautstyr fra GoPro

Enkelt, robust og brukervennlig

Vi sammenligner Hero 11 mot Hero 8 som vi har brukt frem til nå, og vi kommer ikke til å gå tilbake.

Selv om temperaturen lå på rundt 10 grader i helgen holdt Hero 11 mye lengre enn Hero 8 noe som fører til mindre sjanse for å få fukt inn i kameraet ved å bytte batteri i felten. En kjempefordel med Hero 11 er at man kan benytte samme batteri som hos Hero 10 og 9. Det vi gleder oss til å teste er hvor lenge det holder ved minusgrader der Hero 8 virkelig har skuffet.

“Horizon leveling” er noe vi virkelig er fornøyd med. Denne modusen gjør at kameraet hele tiden filmer vannrett noe som er fordelaktig når man benytter hodestroppen. I tillegg kan man plassere kameraet i ulendt terreng men fortsatt filme stabilt.

Ved å kunne filme i 10-bit fargedybde mot 8-bit i Hero 8 gjør at man har større justeringsmuligheter ved colourgrading når filmene skal redigeres. Dette er med på å gjøre det enklere å få like farger i filmer der man bruker video fra både Hero 11 og større videokameraer som for eksempel vår Sony RX10 IV. 

Noe vi legger merke til ved kameraet er at selv om det virkelig bøtter ned fra himmelen holder linsen seg relativt fri for vann, noe som fører til mindre forstyrrelse i bildekvaliteten. Dette er nemlig noe vi har være plaget med ved bruk av Hero 8. Om dette er fordi kameraet er helt nytt eller om linsen faktisk holder bedre er vi usikre på, men det får vi teste etter hvert.

Selfieskjermen er rett og slett genial når man skal film seg selv og når man setter opp kameraet fremfor seg.

Mikrofonen høres ut til å være mye bedre en Hero 8 og ved å bruke innstillingen som luker ut vindstøy imponerer lydkvaliteten på Hero 11. 

Konklusjonen er at dersom du søker et brukervennlig og bra kamera som er lett å ta med seg så gjør virkelig Hero 11 jobben. Det eneste man mister er selvfølgelig muligheten for zoom, noe actionkameraer er veldig dårlig på.


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar plassholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

nb_NONorsk bokmål