I helga var vi i Sveriges skoger for å jakte skogsfugl i topp. Det var en tur vi lenge har sett frem til, og forventningene våre var skyhøye.

Vi kjørte 50 mil til Vilhelmina hvor vi fortsatte inn i terrenget på ski med sekk og pulk. Skiføret var da helt forferdelig og vi gikk gjennom en halvmeter med halvløs snø. Dermed gikk vi ikke mange kilometer inn i terrenget før vi fant leirplass og slo opp lavvoen. Temperaturen da var rundt 0 grader. Det ble midnatt før vi fikk krøpet ned i soveposene og fikk noen etterlengtede timer på øyet før jakta neste dag.

Etter en kjølig natt med temperatur ned mot -10 grader sto vi opp og gjorde oss klare for dagens mars videre inn i de svenske skogene. Med blikket festet mot tretoppene vandret vi på ski på ett hardt og bråkete skiføre. For hvert myrdrag vi kom til stoppet vi, og speidet på toppene rundt, men ingen fugl var å se. Til tross for at vi ikke fikk se fugl, var skogteigene stappfulle av spor etter både orrfugl og tiur. Slik fortsatte dagen med mye spor men ingen fugl. Da kvelden kom sigende og vi omsider var kommet oss tilbake til leiren var det bare å begynne å fyre i ovnen. Det var -15 grader og bitende kaldt ute, men inne i lavvoen var klimaet fint utover kvelden. I løpet av natten var det meldt att det skulle komme snø og det var midt i blinken, da det ville bli mykere føre og enklere å observere fugl i topp.

Morgenen etter og siste dag av turen sto vi opp til et snølag på ca en halv centimeter. Så forholdene hadde slett ikke blitt bedre for jaktas del. Kort fortalt ble dagen en repetisjon av dagen før. Mye spor, men ingen fugl å se.

Dessverre sto ikke opplevelsen opp mot forventningene, men uansett kan vi se tilbake på en fantastisk fin tur og en opplevelse vi ikke ville vært foruten. I og med at dette var vår første jakttur i utlandet og vårt første forsøk på toppjakt, kan fortsettelsen kun bli bedre. 

Vi gleder oss til neste tur!


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Avatar plassholder

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

nb_NONorsk bokmål